Blomkålssuppe med hjemmelavede croutoner:
Ingredienser:
Suppen:
2 blomkål
200 gram skrællede kartofler
2 liter vand
3 grøntsagsbouillonterninger
2 fed hvidløg
1 løg
Evt ønskede krydderier
Croutoner:
200 gram valgfrit brød
Olie
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk oregano
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Blomkål skylles og skæres i grove tern og kartoflerne skrælles og skæres også i grove tern. Skær også løg og hvidløg i grove tern. Kom grøntsagerne i en gryde med vand og bouillonterninger. Lad suppen koge i 30 minutter og stavblend den herefter. Imens suppen koger, laves croutonerne.
Brødet skæres i store tern og kommes på en pande med olie og krydderierne. Bland det godt sammen og steg det indtil det er helt sprødt. Husk at røre ofte, da det ellers brænder på. Server herefter suppen med croutonerne.
Croutonerne kan også bruges i diverse (pasta)salater.
Ingen kommentarer endnu