Cremet, vegansk "kød"sovs:

Vegansk karrysuppe fyldt med grønt:

Ingredienser til 3-4 personer:
3 spsk karry
1 tsk spidskommen
1 tsk timian
2 spsk olie
1 rød peberfrugt
2 store porrer
1 stor gulerod
100 gram fennikel
1 stort løg
2 fed hvidløg
En kvart blomkål
50 gram linser efter eget valg
200 gram kartofler
8 dl vand
2 boullionterninger
125ml vegansk madlavningsfløde (en halv brik)
Salt & peber

Fremgangsmåde:
Først skal alle grøntsager snittes. Riv guleroden, skær peberfrugten og løget i strimler, fennikel og kartofler i små stykker, porren i skiver og hak hvidløgene fint. Pil blomkålen i små buketter. Sæt det til side.
Kom 2 spsk karry, spidskommen og timian i en gryde. Brænd krydderierne af og tilsæt olie, løg og hvidløg. Svits til løgene bliver gennemsigtige. Kom alle de andre grøntsager i og lad dem svitse med i et minuts tid. Tilsæt linser, vand, boullion og den sidste spsk karry og kom låg på. Lad suppen simre i 30 minutter og rør madlavningsfløden i og smag til med salt & peber. Lad den simre i yderligere 5 minutter og server herefter suppen, evt med ris.

1 kommentar

  • Lækkert. Ser godt ud. Har været vegetar i 40 år med en mand der har været veganer i over 30 år så til daglig spiser vi plantebaseret

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet, vegansk "kød"sovs: