Krydret kartoffelsuppe:
Ingredienser til 2-4 personer:
1 kg skrællede kartofler
1 spsk karry
1 tsk hvidløgspulver
En halv tsk spidskommen
En halv tsk koriander
2 liter vand
4 grøntsagsterninger
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Først skrælles kartoflerne. Hvis det er store kartofler, så skal de gerne skæres i halve. Sæt dem til side og kom alle krydderierne i en stor gryde. Brænd dem af til hele køkkenet dufter. Tilsæt kartoflerne, rør godt rundt og kom herefter vand og grøntsagsterninger i. Lad suppen koge i 30 minutter (eller mere hvis kartoflerne stadig er rå, det burde de dog ikke). Hæld kogevandet i en skål og hæld langsomt kogevandet tilbage imens du stavblender suppen. Brug den mængde kogevand der skal til, til suppen har den ønskede konsistens. Smag til med salt & peber. Server suppen med noget lækkert hjemmebagt brød, som fx græskarboller eller evt med ris.
Ingen kommentarer endnu