Chiagrød med jordbær & hindbær:

Hjemmelavet buddhabowl med marineret tofu:

Ingredienser:

Marineret tofu:
200 gram tofu
5 spsk soyasovs
En halv tsk ingefærpulver
1 fed hvidløg
En kvart tsk cayennepeber
1 spsk citronsaft

Hummus med bagte jordskokker:
250 gram jordskokker
1 dåse kikærter
En halv tsk koriander
En halv tsk spidskommen
1 fed hvidløg
3 spsk olie
Vand til ønskede konsistens
Salt & peber

Derudover:
Nødder, gerne ristede
Grøntsager. Vi brugte agurk, selleri, sukkerærter, forårsløg, tomat, peberfrugt, mango, hvidkål, løg og gulerødder
Kogte ris
Evt en dåse bønner, rist gerne på panden med krydderier

Fremgangsmåde:
Pres tofuen og skær den i små tern. Kom tofuen og alle ingredienserne til marinaden i en pose og kom den på køl. Lad den stå så længe som muligt, gerne natten over. Dog mindst 30 minutter. Når den har trukket længe nok, hældes det hele i et fad og det bages i 30-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Vend tofuen rundt hvert 10. minut.

Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern. Bag dem 30-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn til de er helt møre. Når de er færdigbagte, kommes de i en foodprocessor med alle de øvrige ingredienser undtaget vand. Lad den køre i et stykke tid og tilsæt vand lidt af gangen til den har den rette konsistens.

Når både tofu og hummus er lavet, skæres alle grøntsager ud og bowlen samles. Kom ris nederst, fordel grøntsagerne, nødderne og tofuen over risene, kom en (stor) klat hummus i midten og server. Nemmere aftensmad fåes ikke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med jordbær & hindbær: