Hjemmelavet cremet hummus med peberfrugt:
Ingredienser til en mellemstor portion:
100 gram tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter
2-3 røde peberfrugter, det kommer an på hvor meget den skal smage af peberfrugt
1 fed hvidløg
En halv tsk spidskommen
En halv tsk tørrede koriander
En halv tsk chiliflager
3 spsk olie
Vand til ønskede konsistens
Salt & peber
Evt 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde:
Dagen før du skal lave hummussen, sættes de tørrede kikærter i koldt vand og så i køleskabet.
Når de har stået i minimum 10-12 timer, hældes vandet fra, kikærterne skylles og herefter koges de i 45 minutter. Imens de koges, tændes ovnen på 200 grader varmluft. Skær peberfrugterne i store stykker og fjern alle kerner. Kom dem på en bradepande og bag dem til skindet bliver brunt, cirka 20 minutter. Fjern skindet når de er færdigbagte, og kom de bagte peberfrugter i en foodprocessor med alle ingredienser undtaget vand, salt & peber. Blend det godt sammen og tilsæt lidt vand af gangen til den har den ønskede konsistens. Smag hummussen til med salt & peber.
Hejsa! Hvor meget er 100 g tørrede kikærter cirka, hvis man bruger kikærter fra dåse? 🙂