Hjemmelavede linsefrikadeller:
Ingredienser til cirka 10 store linsedeller:
200 gram røde linser
2 store løg
1 dl finvalsede havregryn
1,5 dl hvedemel
En halv dl plantemælk
1 lille spsk salt
Et kvart tsk stødt peber
Fremgangsmåde:
Sæt de røde linser til at koge. De skal koge til de nærmest er en grød, cirka 20-25 minutter.
Imens hakkes de to løg i en minihakker eller i hånden.
Når linserne er færdigkogte, sies de til der ikke kommer mere vand ud og der kun er “linsegrøden” tilbage i sien. Kom alle ingredienserne op i en skål og rør dem grundigt sammen. Vi bruger altid en dejskraber, men man kan også bruge hænderne, det er dog en del klistret. Form dejen dejen med en ske og steg dem på panden ved middelvarme til de er gyldne. De kan både bruges i sandwiches, med sovs og kartofler eller med en lækker salat.
Ingen kommentarer endnu