Nem, vegansk brun sovs:
Ingredienser til 2-3 personer, men den kan sagtens fordobles:
3 spsk olie
Salt & peber
3 spsk hvedemel
4 dl vand
1 grøntsagsboullionterning
Kulør
1 tsk sennep
1 spsk ketchup
En halv tsk løgpulver
1 tsk sukker
5 laurbærblade
1 tsk tørret timian
Fremgangsmåde:
Kom olie, salt, peber & hvedemel i en gryde. Pisk det sammen til det er en klistret masse. Rør vandet i lidt af gangen. Når alt vandet er tilsat, skrues varmen op på middel. Kom boullionterningen i og tilsæt den mængde kulør, som ønskes.
Kom alle de andre ingredienser i og lad sovsen simre i 5 minutter under låg. Server den herefter til bøfsandwich, frikadeller eller noget helt tredje. Sovs er jo altid godt!
Her er sovsen brugt med en lækker bøfsandwich.
Ingen kommentarer endnu