Lækre, sprøde falafler:
Ingredienser til cirka 25-30 stk:
200 gram kikærter
3 håndfulde frisk persille
1 løg
3-6 fed hvidløg (smag til undervejs)
1,5 spsk tørrede koriander
1,5 stødt spidskommen
1 spsk salt
2 spsk citronsaft
4 spsk rasp
Fremgangsmåde:
Dagen inden du vil lave dine falafler, sættes 200 gram tørrede kikærter i vand på køl.
Når de skal laves, skylles kikærterne grundigt og herefter kommes de i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser undtaget olie. Start med 3 fed hvidløg og smag om der skal flere i. Kør foodprocessoren til det er en ensartet, klistret masse. Varm en gryde op med olie på middelvarme. Form falaflerne i hånden, evt med en ske hvis massen er for klistret og kom dem i olien. Det er vigtigt at olien ikke er for varm, da de ellers vil være rå i midten. Tag dem op af olien når de er godt brune og har en sprød stegeskorpe.
Spis dem i fx pitabrød, sandwich eller blot med en lækker hummus.
Ingen kommentarer endnu