Vegansk kyllinge/løgtærte:

Lækre, sprøde falafler:

Ingredienser til cirka 25-30 stk:
200 gram kikærter
3 håndfulde frisk persille
1 løg
3-6 fed hvidløg (smag til undervejs)
1,5 spsk tørrede koriander
1,5 stødt spidskommen
1 spsk salt
2 spsk citronsaft
4 spsk rasp

Fremgangsmåde:
Dagen inden du vil lave dine falafler, sættes 200 gram tørrede kikærter i vand på køl.
Når de skal laves, skylles kikærterne grundigt og herefter kommes de i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser undtaget olie. Start med 3 fed hvidløg og smag om der skal flere i. Kør foodprocessoren til det er en ensartet, klistret masse. Varm en gryde op med olie på middelvarme. Form falaflerne i hånden, evt med en ske hvis massen er for klistret og kom dem i olien. Det er vigtigt at olien ikke er for varm, da de ellers vil være rå i midten. Tag dem op af olien når de er godt brune og har en sprød stegeskorpe.
Spis dem i fx pitabrød, sandwich eller blot med en lækker hummus.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk kyllinge/løgtærte: