Solsikkespread med tomater:

Nem og lækker indisk ret: Chana masala

Ingredienser til 4 personer:
Olie til stegning
2 store løg
3 fed hvidløg
1 lille klump frisk ingefær
1 lille klump frisk gurkemeje
1 lille lime eller en halv stor lime
2 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander:
En halv tsk kardemomme
En halv tsk kanel
2 dåser hakkede tomater
100 gram kikærter eller 1 dåse
3 dl vand
125ml vegansk madlavningsfløde
Smag til med sukker og salt

Fremgangsmåde:
Hvis du vælger tørrede kikærter, sættes de i blød aftenen før og koges herefter i en time. Dræn den før de kommes i gryden. Vælger du kikærter på dåse, skal vandet blot hældes fra før de kommes i gryden.
Løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og lime hakkes fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom det i en gryde med olie og alle krydderierne. Steg det i et par minutter. Imens stavblendes de to dåser hakkede tomater. Kom dem herefter i gryden med vand og kikærterne. Lad retten koge under låg i 15 minutter og skru herefter ned på middelvarme. Husk at røre rundt i retten imens det koger, så den ikke brænder fast.
Hæld madlavningsfløden i og smag til med salt og sukker. Server herefter med ris og/eller fladbrød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solsikkespread med tomater: