Nem og lækker indisk ret: Chana masala
Ingredienser til 4 personer:
Olie til stegning
2 store løg
3 fed hvidløg
1 lille klump frisk ingefær
1 lille klump frisk gurkemeje
1 lille lime eller en halv stor lime
2 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander:
En halv tsk kardemomme
En halv tsk kanel
2 dåser hakkede tomater
100 gram kikærter eller 1 dåse
3 dl vand
125ml vegansk madlavningsfløde
Smag til med sukker og salt
Fremgangsmåde:
Hvis du vælger tørrede kikærter, sættes de i blød aftenen før og koges herefter i en time. Dræn den før de kommes i gryden. Vælger du kikærter på dåse, skal vandet blot hældes fra før de kommes i gryden.
Løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og lime hakkes fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom det i en gryde med olie og alle krydderierne. Steg det i et par minutter. Imens stavblendes de to dåser hakkede tomater. Kom dem herefter i gryden med vand og kikærterne. Lad retten koge under låg i 15 minutter og skru herefter ned på middelvarme. Husk at røre rundt i retten imens det koger, så den ikke brænder fast.
Hæld madlavningsfløden i og smag til med salt og sukker. Server herefter med ris og/eller fladbrød.
Ingen kommentarer endnu