Hjemmelavet rabarberkage: (vegansk)
Ingredienser til 8 store stykker eller 16 små:
Kagen:
2 dl plantemælk
2 dl vand
250 gram sukker (eller mere hvis kagen skal være en del sød)
1 spsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
500 gram hvedemel
Rabarberfyldet:
250 gram rabarber
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Skær rabarberen i små tern og kom dem i en skål med kanel & vaniljesukker. Rør rundt og lad det stå imens kagedejen laves. Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Kom plantemælk, vand og sukker i en skål og rør godt sammen. Tilsæt bagepulver og vaniljesukker. Rør godt rundt igen og tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Når dejen er færdig hældes den i en smurt bageform. Kom rabarberfyldet ovenpå og tryk den ned i kagen. Bag i 25-30 minutter. Mærk efter med en gaffel. Server med en klat vegansk flødeskum, som er pisket med vaniljesukker.
Ingen kommentarer endnu