Vegansk chokoladekage
Ingredienser til 1 kage eller 12 muffins: (bagetiden er ens)
Kagen:
350 gram hvedemel
75 gram usødet kakaopulver
200 gram sukker
50 gram flormelis
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
5 dl plantemælk
Evt hakket chokolade
Pynten:
200 gram flormelis
Plantemælk
Usødet kakaopulver
50 gram hakket chokolade
100 gram hakkede cashewnødder
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Bland alle de tørre ingredienser sammen og pisk dem med plantemælken lidt af gangen til det hele er pisket sammen til en glat masse. Kom kagedejen i en smurt springform og bag den i 25-30 minutter. Prik med en gaffel for at tjekke om den er færdig. Lad den derefter køle af.
Hak chokoladen og cashewnødderne groft og lav glasuren. Flormelissen blandes sammen med plantemælk til ønskede konsistens og kakaopulver kommes i til ønskede smag. Kom glasuren, den hakkede chokolade og de hakkede nødder på kagen når den er kølet ned. Lad glasuren størkne og nyd derefter kagen.
Ingen kommentarer endnu