Verdens bedste kartoffelmos:
Ingredienser:
1 kg skrællede kartofler
2 spsk løgpulver (Kan også erstattes af ramsløgpulver eller hvidløgspulver men smag til)
1 spsk vegansk smør
1 dl plantemælk
1 spsk salt
1/4 tsk peber
Fremgangsmåde:
Start med at skrælle en masse kartofler til der er 1kg. Sæt dem til at koge uden salt til de er møre, jeg kogte dem i en halv times tid. Når de har kogt, hældes vandet fra og smør og mælk tilsættes. Brug en el-pisker og mas kartoflerne med den og pisk derefter til en lækker, glat kartoffelmos. Til sidst kommes alle krydderierne i og der piskes igen. Smag til med de forskellige krydderier, og nyd herefter den gode kartoffelmos med fx diverse gryderetter.
Det der elpiskeri er ren blasfemi!!!! Sagde kokken, jeg kan sagtens acceptere man er veganer 😉 og ikke kører almindeligt smør. Men hele princippet i en god kartoffelmos dør i at piske den, der kan købes så mange hjælpe midler til at mose kartoflen, som måske er en smule hårdere, og tager 2 min mere, men kvaliteten ses også i det færdige resultat, mos den med håndkraft og vend med vædske og krydderier!