Vegansk kartoffelsalat:

Verdens bedste kartoffelmos:

Ingredienser:
1 kg skrællede kartofler
2 spsk løgpulver (Kan også erstattes af ramsløgpulver eller hvidløgspulver men smag til)
1 spsk vegansk smør
1 dl plantemælk
1 spsk salt
1/4 tsk peber

Fremgangsmåde:
Start med at skrælle en masse kartofler til der er 1kg. Sæt dem til at koge uden salt til de er møre, jeg kogte dem i en halv times tid. Når de har kogt, hældes vandet fra og smør og mælk tilsættes. Brug en el-pisker og mas kartoflerne med den og pisk derefter til en lækker, glat kartoffelmos. Til sidst kommes alle krydderierne i og der piskes igen. Smag til med de forskellige krydderier, og nyd herefter den gode kartoffelmos med fx diverse gryderetter.

 

2 kommentarer

  • Daniel

    Det der elpiskeri er ren blasfemi!!!! Sagde kokken, jeg kan sagtens acceptere man er veganer 😉 og ikke kører almindeligt smør. Men hele princippet i en god kartoffelmos dør i at piske den, der kan købes så mange hjælpe midler til at mose kartoflen, som måske er en smule hårdere, og tager 2 min mere, men kvaliteten ses også i det færdige resultat, mos den med håndkraft og vend med vædske og krydderier!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie Ustrup

      Vi har skam en kartoffelmoser, altså den gammeldags, men jeg synes nu engang at den er bedst pisket, så må andre jo om hvad de vil 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk kartoffelsalat: