Vi har fravalgt sundhedsplejerske..

Pastasalat med spidskål & hjemmelavet urteolie:

En gang til næste år skal Malou døbes, og vi er så små gået igang med dåbsforberedelser. Det første vi er gået igang med, er maden. Vi regner med, at det bliver hjemmelavet buffet, men det kan jo nå at ændre sig. Vi har indtil videre fået lavet denne pastasalat, som skal serveres hvis vi vælger buffet. Der er til rigtigt mange portioner af denne pastasalat, så jeg vil mene at den mest egner sig til familiemiddag/et stort arrangement. Vi laver den dog herhjemme, så vi har til Nicolais madpakke eller hvis jeg bliver sulten og det skal gå hurtigt, så er det dejlig nemt at have stående i køleskabet. Det kan holde sig en uges tid på køl, og jeg tror godt, at det kan fryses, men vi har dog ikke prøvet det selv endnu.

Ingredienser:
500 gram pasta
1 gult peber
1 helt forårsløg
100 gram sukkerærter
Et halvt spidskål
1 dl olie
1 håndfuld frisk persille
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk mynte
1 fed hvidløg
3 spsk citronsaft
2 små eller 1 stor stilk rosmarin
2 tsk salt

Sådan gør du:
Først skal pastaen koges og derefter sættes på køl natten over.
Når pastaen er nedkølet, laves urteolien. Persille, basilikum, mynte, timian hvidløg og rosmarin finthakkes og blandes sammen med 1 dl olie. 3 spsk citronsaft og salt tilsættes. Bland det godt sammen med pastaen.
Skær peberfrugt, spidskål, sukkerærter og forårsløg i små stykker og bland det sammen med pastaen. Lad det stå på køl i en halv times tid, så det trækker lidt smag. Server til fx schnitzel eller bøf. (Vegansk selvfølgelig).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har fravalgt sundhedsplejerske..