Veganske kajkager:

Veganske foccacia:

Ingredienser til 8 stk:

Dejen:
25 gram gær
3 dl vand
En halv dl olie
1 spsk salt
600 gram hvedemel + ekstra til æltning

Toppings:
Olie, tørrede krydderurter, salt, halve cherrytomater, hvidløg & vegansk ost.

Fremgangsmåde:
Kom gær, salt, vand og olie i en røremaskine. Rør sammen til gæret er opløst. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør sammen. Når alt melet er i, æltes dejen med lidt ekstra mel. Tænd ovnen på 200 grader og lad dejen hæve imens ovnen varmer op.
Når dejen er hævet, deles den i 8 lige store stykker og rulles derefter ud til en tyk bund. Pensl med olie, drys en smule salt på, drys ønskede mængde krydderurter på og pres et fed hvidløg over. Alternativt kan der bruges hvidløgspulver. Kom halve cherrytomater på herefter. Kom brødet i ovnen og pensl igen efter 10 minutters bagning. Lad det bage i yderligere 10 minutter, drys vegansk ost på og tag dem ud når osten er smeltet. Spis dem som fx en del af madpakken, eller som lidt ekstra lækkert til aftensmaden.
TIP: Lav dejen og kom den på køl natten over, så bliver det ekstra lækkert.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske kajkager: