Budget risotto med svampe & hokkaido:

Hjemmelavet kartoffelpizza med pesto:

Ingredienser til 4 pizzaer:

Dej:
6 dl lunken vand
1 dl olie
50 gram gær
1100 gram hvedemel
Fladbrød kan også bruges istedet før, opskrift HER

Basilikumpesto:
2 store håndfulde basilikum
1 fed hvidløg
1 håndfuld mandler
1 tsk citronsaft
4 spsk olie
Vand til ønskede konsistens
Evt gærflager
Man kan også bruge myntepesto istedet for, opskrift HER

Fyld:
450 gram kartofler
1 rødløg
Frisk rosmarin
200 gram vegansk ost
Salt & peber

Fremgangsmåde:
Først laves dejen. Kom vand olie og gær i en røremaskine. Rør det sammen til gæret er opløst. Kom hvedemelet i lidt af gangen til det hele er i. Ælt herefter dejen til den ikke er klistret. Skær den i 4 stykker og lad den hæve imens resten af pizzaen laves.
Kom alle ingredienserne til basilikumpestoen i en foodprocessor, minihakker eller blender. Blend til den er helt cremet og lækker. Smag til med salt.
Ælt nu de 4 klumper dej og rul dem så tynde ud, som muligt. Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skær også rødløg i små strimler. Fordel kartofler og rødløg på pizzaerne. Riv osten og fordel den på de 4 pizzaer. Kom herefter nogle klatter pesto på, lidt frisk rosmarin og salt & peber. Bag nu i 15-20 minutter. Server herefter den enkle, men virkelig gode pizza.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Budget risotto med svampe & hokkaido: