Hjemmelavet kartoffelpizza med pesto:
Ingredienser til 4 pizzaer:
Dej:
6 dl lunken vand
1 dl olie
50 gram gær
1100 gram hvedemel
Fladbrød kan også bruges istedet før, opskrift HER
Basilikumpesto:
2 store håndfulde basilikum
1 fed hvidløg
1 håndfuld mandler
1 tsk citronsaft
4 spsk olie
Vand til ønskede konsistens
Evt gærflager
Man kan også bruge myntepesto istedet for, opskrift HER
Fyld:
450 gram kartofler
1 rødløg
Frisk rosmarin
200 gram vegansk ost
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Først laves dejen. Kom vand olie og gær i en røremaskine. Rør det sammen til gæret er opløst. Kom hvedemelet i lidt af gangen til det hele er i. Ælt herefter dejen til den ikke er klistret. Skær den i 4 stykker og lad den hæve imens resten af pizzaen laves.
Kom alle ingredienserne til basilikumpestoen i en foodprocessor, minihakker eller blender. Blend til den er helt cremet og lækker. Smag til med salt.
Ælt nu de 4 klumper dej og rul dem så tynde ud, som muligt. Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skær også rødløg i små strimler. Fordel kartofler og rødløg på pizzaerne. Riv osten og fordel den på de 4 pizzaer. Kom herefter nogle klatter pesto på, lidt frisk rosmarin og salt & peber. Bag nu i 15-20 minutter. Server herefter den enkle, men virkelig gode pizza.
Ingen kommentarer endnu