Grovboller med kerner & frø:

Vegansk mexiburger:

Ingredienser til 4 burgere:

Salsa:
1 dåse hakkede tomater
1 peberfrugt
2 små løg eller 1 stort
En halv tsk koriander
En halv tsk cayennepeber
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
1/4 stærk chili

Burgeren:
4 burgerboller
4 veganske bøffer, evt likemeat eller halsans køk
1 tomat skåret i skiver
Agurk i skiver
Peberfrugt i strimler
4 salatblade
1 lille løg skåret i skiver
4 skiver vegansk ost, evt violife
Tortillachips til tilbehør
Evt guacemole/avocado og jalapenos

Sådan gør du:
Først skal salsaen laves. 1 peberfrugt skæres i kvarte og 2 små løg eller 1 stort skæres i halve. Kom det i en blender/minihakker/foodprocessor sammen med 1/4 stærk chili og resten af ingredienserne. Blend til der ikke er flere klumper, med mindre det ønskes. Sæt på køl til det skal bruges.
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn. Skær alle grøntsagerne ud til burgeren og fordel dem i hver sin skål. Steg burgerbøfferne ved høj varme. Når de er færdige, kommes en skive ost på. Bøfferne med ost på og burgerbollerne kommes i ovnen, når den er varm. Bøfferne skal tages ud når osten er smeltet, og burgerbollerne skal have omkring 10 minutter. Når alt er færdigt, skal burgeren samles.
Vi startede med at komme tomatsalsa på, så salat, bøf, løg, tomat, agurk, peberfrugt og til sidst lidt mere salsa. Server med tortillachips.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grovboller med kerner & frø: