Jordbærkage a la gammeldags æblekage:
Ingredienser til 2 store glas:
500 gram jordbær
1 dl vand
100 gram sukker
Æblekagerasp
1 soya cuisine piskbar
4 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Skær jordbærrene i små tern på størrelse med en 2 krone og kom dem i en gryde sammen med 1 dl vand og 100 sukker. Kog det til vandet og sukkeret er kogt ind og det har en jordbærmos-konsistens. Når det er færdigkogt, puttes det i en beholder og så skal det køle ned. Hvis man skal bruge det hurtigere end køleskabet kan køle ned, kan man komme det i fryseren i en time eller to. Bare hold øje med at det ikke bliver frossent.
Når jordbærgrøden er kølet ned og skal bruges, piskes fløden med 4 tsk vaniljesukker. Pisk fløden til den er så fast, at skålen kan vendes på hovedet uden det falder ud.
Læg jordbærkagen i lag med jordbærgrød, æblekagerasp, fløde og så videre og server.
Ingen kommentarer endnu