Vegansk bananasplit:
Ingredienser:
Choice vaniljeis
Choice jordbæris
Choice chokoladeis
2 piskbar soyafløde (En af dem skal piskes med 4 tsk vaniljesukker)
Naturli choko plante smørbar
200 gram sukker
1 stor spsk vegansk smør
1 dl sirup
250 gram jordbær
0,5 dl vand
1 tsk kartoffelmel
Mandelflager
Sådan gør du:
Jordbærsovs:
250 gram jordbær skæres i små stykker og kommes i en gryde med 0,5 dl vand og 100 gram sukker. Lad det koge til jordbærene er bløde. Varmen skal nu skrues ned på middelvarme og når det ikke længere koger, tilsættes 1 tsk kartoffelmel. Kartoffelmelet skal røres op med en lille smule vand før det tilsættes i gryden. Lad det simre til ønskede konsistens og sluk herefter for varmen. Hvis man ønsker en jordbærsovs uden jordbærklumper, blendes den.
Karamelsovs:
100 gram sukker smeltes i en pande. Når sukkeret er smeltet, tilsættes en stor spsk smør. Når smøret er rørt ind i sukkeret, skrues varmen ned til middelvarme og derefter tilsættes 1 brik soyafløde og derefter 1 dl sirup. Rør grundigt rundt i det imens der bliver tilsat fløde og sirup. Lad simre til ønskede konsistens.
Sådan lavede vi den:
2 bananer skæres over på langs og ligges ved siden af hinanden. 3 kugler af hver is ligges ved siden af hinanden og en klat af det piskede flødeskum kommes på i midten. Karamelsovs hældes over hele tallerkenen, jordbærsovs hældes på jordbærisen og naturli’s choko smørbar hældes på chokoladeisen. Mandelflager drysses over hele tallerkenen til sidst og så er den klar til servering.
Ingen kommentarer endnu